Козак Ріг, марсіанські пейзажі та старі штольні Кривого Рогу


Тривалість туру – 1 день

Дата початку туру – 28.09, 12.10

 

Як відомо, історична назва міста Кривий Ріг пов’язана з козаком Рогом. Також, як версію, історики мають варіант назви Ріг, тому що в місті з’єднуються дві річки – Саксагань та Інгулець, і місце їхнього гирла нагадує кривий ріг. Тож залишаємо наративи про те, що в промисловому місті немає на що дивитись, їдемо досліджувати історію Кривого Рогу, сходити на вершину Петрівського відвалу та оглядати каньйон і ландшафти річки Інгулець з вершини скелі «Орлине гніздо». Готові до історично-техногенної фантастики?

 

ПРОГРАМА

 

7.15 — виїзд з Дніпра комфортабельним автобусом від залізничного вокзалу. По дорозі нас очікує планова санітарна зупинка на АЗС WOG, де також можна буде випити каву та поснідати.

9.15 – прибуття в Кривий Ріг.

Огляд масштабного кар’єра (Південний ГЗК або НКГЗК). Вас точно здивують масштаби: величезні самоскиди і електровози на схилах кар’єра здадуться іграшковими.

 

Екскурсія в старий залізний Кочубеївський рудник. Ви побуваєте в підземеллях Кривбаса. Тут є і штольні, і великі штучні підземні печери. Штольні Кривбаса стали основною локацією для українського фільму «Червоний» (2017 г.). Ви побачите незвичайне Червоне озеро та майже марсіанські краєвиди навколо. Це озеро техногенного походження з дуже солоною «залізної» водою.

Екскурсія до шахти «Гвардійська». Ви побачите атмосферне місце, так звану криворізьку «зону відчуження». Подивитеся на гігантські провали шахти, зможете зібрати колекцію криворізьких мінералів і гірських порід. Екскурсія до провалів шахти безпечна, так як ви не будете спускатися в глибину, але зможете зверху оцінити її масштаб.

Обід.

Екскурсія по місту. Горосходження на вершину Петрівського відвалу та огляд міста з висоти пташиного польоту. Прогулянка по історичній частині міста, проспекту Поштовому, знайомство з брендом – козаком Рогом та історії про те, як Кривий Ріг зароджувався, створювався і ставав промисловим центром України. Переїзд до заповідного об’єкту – скелі «Орлине Гніздо». Прогулянка гарними ландшафтами долини ріки Інгулець.

17:15 – від’їзд. Орієнтовне прибуття в Дніпро – до 19:30 год

 

Вартість туру – 1150 грн дорослий, 1050 грн діти до 14 років.

 

В вартість входить: транспортне обслуговування, послуги гідів, всі вхідні квитки та організаційна робота по проведенню туру, страхування.

В вартість не входить: харчування, особисті витрати.

 

 

Харчування:
— сніданок – на плановій зупинці на АЗС. Продукти свої або можна купити на АЗС.
— обід – в кафе Кривого Рогу на власний смак та вибір (по типу «Пузатої хати»)

 

Увага! Друзі, даний тур вимагає раннього бронювання. Подаємо заявку на дозвіл екскурсії та кількість участників до ГЗК за 7 днів до початку туру, тож плануйте і бронюйте завчасно!