Драйвові вихідні в Кам’янець-Подільському

 

Тривалість туру – 2 дні
Дати туру – 9-10 листопада (сб-нд)
Виїзд потягом з Дніпра.

 

Кам’янець-Подільський є одним з найживописніших міст Поділля в Україні, посідаючи почесне третє місце за кількістю історичних пам’яток, поступаючись лише Києву та Львову. Це не лише місто, але й історико-архітектурний заповідник, визнаний ЮНЕСКО як частина світової культурної спадщини. Більша частина цих пам’яток розташована в Старому місті, чия неповторна краса зачаровує кожного туриста.
Чому драйв?
— нестандартна програма, в якій вся друга половина дня – вільний для вас час
— окрім стандартної екскурсії по Старому місту, ще + драйвова прогулянка-похід по Смотрицькому каньйону
— можливість вечір провести в СПА-центрі
— неспішність ранку — можна або ж виспатись, або ж прогулятись ранковими безлюдними старими вуличками

 

 

ПРОГРАМА:

П’ятниця, 8.11 – посадка на п.41 (181/203) в 14:35. Квитки можна придбати у туроператора або ж самостійно.

1 день — субота, 9.11

Прибуття в Хмельницький в 4:42. Посадка в туристичний автобус. Переїзд в Кам’янець-Подільський (1,5 год). Вільний час для сніданку на заправці АЗС ОККО. Переїзд в Старе місто.

7.00 – прогулянка-екскурсія по Смотрицькому каньйону, над яким височіє фортеця-замок. Під час екскурсії туристи отримають насолоду від неймовірної краси каньйону та краєвидів навколо, зануряться в атмосферу минулих століть, тисячоліть і навіть мільйонів років, побачать руїни оборонних фортець, монастирі, джерела, водоспади. Додадуть драйву переходи через річку по підвісним та дерев’яним місточкам і спостереження за маленькими жителями каньйону – тваринками і птахами.

9.00 — Кам’янець-Подільська фортеця-замок — справжня гордість Кам’янця, яка є ключовою візитівкою міста. Вона зберігає унікальну атмосферу Середньовіччя, мантруючи кожного, хто ступає на її древні мури. Тут мальовнича природа поєднується з неприступністю оборонних споруд, що створює неперевершену гармонію, привабливу для подорожуючих з усього світу. Екскурсія замком, вільний час для відвідування сувенірних лавок та відпочинку на території фортеці.

11.00 — Екскурсія вуличками старого міста. Історія Кам’янець-Подільського бере свій початок в далекому 1374 році, а то й раніш! Головною культовою спорудою міста є Петропавлівський кафедральний костел 14-16 століть. Коли тут звучить орган, створюється непередаване відчуття чогось неземного! Приділимо увагу руїнам Вірменського собору Св.Миколая, від виду якого просто захоплює дух. Своєю красою, міццю і величчю вражає Домініканський монастир, розташований на вершині Старого міста. За весь час існування територія пережила величезну кількість подій, входила до складу Польщі, Галицько-Волинського князівства, Литви, Туреччини та Російської імперії. І все, що відбувалося на цих землях – пройде перед нашими очима в цій екскурсії.

13.00 – смачний обід та поселення в готель «7 днів». Вільний час для відпочинку, самостійних прогулянок, посиденьок в кав’ярнях стародавнього міста та відвідування СПА-центру при готелі. Нічліг.

 

 

2 день — неділя, 10.11

9.00 – сніданок і виїзд. Їдемо в Бакоту — дивовижне поєднання давньої історії та чудової природи, одне з 7 чудес України. Найбільший каньйон країни над річкою Дністер, мальовничі пагорби та печерний монастир часів літописних князів. Ми здійснимо прогулянку в глибину століть, торкнемось святинь минулого, насолодимось чудовими краєвидами старовинної столиці Поділля. Масштабний оглядовий майданчик заповіднику має безліч дерев’яних містків і переходів – тож тут комфортно знаходитись навіть при вологій погоді.

 

 

12.30  — переїзд в село Маліївці, де серед густого лісового парку розташований палац Орловських та надзвичайно гарний водоспад.

Але спершу автентичний обід! Що будемо їсти? Борщ білий по-подільськи, мамалига з грибами, гарячі ковбаски, овочі по сезону, трав’яний чай, хліб. Ммм, як смачно…

Екскурсія палацом та парком загальною площею 17 га, який є пам’яткою садово-паркового мистецтва. Ми побачимо старовинні альтанки та фонтани, водонапірну вежу та 18-метровий водоспад з печерним гротом. Йдемо лісовою стежиною мимо озер, через дерев’яний підвісний місток переходимо ущелину – і ось він, водоспад! Під спадаючою водою знаходиться грот, щоб туди попасти, треба пройти скрізь воду. Піднімаємось старими кам’яними сходинами наверх водоспаду – і попадаємо в печеру-капличку. Краса заворожує, а історії інтригують.
І ще буде одна інтрига-локація – подарунок від гіда. Цікаво…

Від’їзд на Хмельницький.
18.30 – прибуття на залізничний вокзал Хмельницького. Вільний час для вечері в кафе або ж для прогулянки містом. Посадка на п. 42 (182/204) в 20.15.

Понеділок, 11.11 – прибуття в Дніпро о 9.07

 

Вартість – 3580 грн дорослий, 3280 грн дитина до 14 років.

 

В вартість входить: автобус з Хмельницького по 2-денному маршруту, проживання в готелі при 2-3-місному розміщенні (доплата за 1-місне розміщення 500 грн), сніданок, екскурсійне обслуговування, страхування.

В вартість не входить: вхідні квитки, харчування, особисті витрати, залізничні квитки Дніпро-Хмельницький-Дніпро (можна купити у туроператора або ж самостійно).

 

Вхідні квитки, дор/дит:
— Кам’янець-Подільська фортеця- 100/50 грн
— Бакота (національний парк) — 90/40 грн.

СПА-комплекс для гостей готелю (за бажанням) – 120 грн/дорослий, 60 грн – дитина до 13 років.

Харчування:
— сніданок в 1 день – АЗС ОККО в Кам’янці-Подільському, на власний смак та вибір
— обід в 1 день – в кафе «СітіБлюз». Меню: суп з фрикадельками, картопля з курячою відбивною, салат, десерт желейно-сирковий з ягодами, компот або чай, хліб. Вартість – 250 грн/ос.
— вечеря в 1 день – самостійно, на власний смак та вибір, в багаточисленних кафе, піццеріях, кав’ярнях Кам’янця.
— сніданок в 2 день – в ресторані готелю. Меню: омлет, бекон, сир, томати, грибний жюльєн, булочка житня/пшенична, круасан, масло, кава/чай. Входить у вартість.
— обід в 2 день – в еко-садибі в Маліївцях. Меню: борщ білий по-подільськи, мамалига з грибами, гарячі ковбаски, овочі по сезону, трав’яний чай, хліб. Вартість – 250 грн/ос.
— вечеря в 2 день – на власний смак та вибір в кафе біля залізничного вокзалу Хмельницького.

Примітка: туристи, подорожуючі одні, можуть бути підселені в 2-3 місний номер до осіб своєї статі (якщо будуть ще такі бажаючі). Доплата за 1-місне розміщення — 500 грн.

 

Бажаємо яскравих вражень та приємних спогадів від мандрівки!