Новий рік в Сорочинцях – все включено!

 

 

Тривалість туру – 2 дні
Дата туру —  31 грудня-1 січня

 

Почати рік із дивовижних пригод, зустрітися з гоголівськими персонажами і повеселитися на новорічних вечорницях можна на справжньому хуторі Гоголя в Сорочинцях! Серед всіх новорічних турів по Україні даний тур є самим автентичним, який розкриє весь колорит гоголівської полтавщини.

 

 

 

Святковий тур «Новий рік в Сорочинцях» від туроператора «Дніпро Вояж» подарує незабутні відчуття української казки, познайомить з відомими пам’ятками краю і залишить приємні спогади на пам’ять. Тільки в новорічну ніч Сорочинці відкривають гостям всі свої гоголівські секрети!

 

ПРОГРАМА

 

1 день, 31 грудня     Решетилівка – Гоголеве – Миргород — Сорочинці

9:00 – виїзд з Дніпра комфортабельним автобусом від залізничного вокзалу.

Переїзд на полтавщину. Решетилівка – центр килимарства та вишивки в Україні. Ми з вами дізнаємось про традиції вишивки білим по білому,  історію розвитку народних промислів полтавщини та ознайомимось з роботами народних умільців, які заворожують вишуканістю і майстерністю виконання вишиванок, килимів, гобеленів, картин. Побачимо виробництво ручних килимів та гобеленів великого розміру. Екскурсія по цехам майстерні з демонстрацією виробничого процесу (ручна, комп’ютерна та машинна вишивка, ручне ткання вовняних килимів та гобеленів, виставкова зала). Можливість придбати або замовити хенд-мейд вироби та сувеніри.

 

 

Автентичний полтавський обід в колоритному кафе «Ні пуха, ні пера!»  — борщ з пампушками, галушки з м’ясом в підливці, солонощі (огірки, помідори, гриби), млинці з маком, узвар.

Переїзд до села Василівка (Гоголеве). Тут нас очікує музей-садиба сім’ї Гоголів, літній флігель, сімейний парк-сад біля ставку та озер, могила батьків. Запрошуємо всіх поринути у світ народних традицій, обрядів і відчути новорічно-різдвяний колорит у затишній атмосфері родового дворянського маєтку Гоголів-Яновських! Тут ми станемо учасниками театралізованого дійства “Новорічна мандрівка до Гоголя” і пригадаємо українські колоритні щедрівки, колядки та пісні.

18.00 – прибуття у Миргород-курорт, розташування в комфортних номерах готелю. В ресторані можна замовити чай або каву. Відпочинок або ж прогулянка по курортному парку, підготовка до святкування Нового року.

21.30 — Переїзд до села Великі Сорочинці Миргородського уїзду (30 хв). Так, саме тут в мирні часи щороку гримить та веселиться Сорочинський ярмарок, який відомий ще за часів Миколи Гоголя та описаний в його творах. На березі річки Псел розташований хутір Гоголя, який складається з українських хат під солом’яними дахами, з мазаними стінами. Кожна хата є справжнім музеєм, де зібрані експонати побуту старої України. Також тут розташований ресторан-корчма, де ми і будемо зустрічати Новий рік.

 

 

🎉Новорічна ніч на справжнісінькому хуторі Гоголя в Сорочинцях!

(22:00-3:00)

Проводжаємо 2024 рік разом з розпорядником Новорічної Ночі. Інтерактивне спілкування з кожним учасником святкового дійства про те, як пройшов рік і які відбулися зміни. Вечір пронизаний жартівливими виставами-зустрічами з героями творів Миколи Гоголя. Новорічне привітання Св.Миколая та Зими. Розіграш Святкової лотереї, де ніхто не залишиться без подарунку. Інсценізація твору «Ніч перед Різдвом» М.В. Гоголя, де кожен гість вечора візьме участь у виступі (ролі та костюми згідно образів по твору: Оксана, Дячок, Свербигуз, Солоха, Вакула, Голова, Чорт, Чуб, Поперчиха, Ткачиха, Пацюк та інші).
А можливо, сам Микола Васильович завітає до нашої корчми… Таке автентичне свято точно запам’ятається надовго!
3:00 – виїзд до готелю. Нічліг в готелі.

 

2 день, 1 січня        Миргород – оленяча ферма

З НОВИМ РОКОМ!

10:00 –  сніданок. Екскурсія по славному Миргороду, і проведе її нам  — сам Микола Васильович Гоголь! Миргород — один із найвідоміших українських курортів мінеральних вод. Місто було засноване у 1575 році на березі річки Хорол. У XIX столітті Миргород набув статусу повітового міста Полтавської губернії.

Що нас здивує на цій екскурсії:
— те , що в Україні є свій курорт Баден-Баден
— що Гоголівська «миргородська калюжа» насправді є озером
— що великий грузинський поет півжиття прожив у Миргороді
— що в санаторіях можна не тільки відпочивати, а ще й їздити туди на екскурсії
— що «не той вже Миргород, Хорол річка не та» — це літературна гіпербола Гоголя, а насправді тут дуже красиво й цікаво!

Виселення з номерів. Переїзд на оленячу ферму, яка знаходиться в хвойно-листяному лісі. Тут, в приватному екопарку, будемо мати екскурсію, де познайомимось з цими благородними тваринами, а також з конем Пржевальського, буйволом Гаял— домашня форма дикого бика гаура (Індія), дикобразами, страусами, кабанами та іншими тваринками. Неймовірно цікаво і незвичайно!
Романтичний обід в лісі: шашлики, печена картопля, солонощі, пиріг, узвар. Для нас – глінтвейн з казану на багатті!
16.00 – від’їзд. Орієнтовне прибуття в Дніпро – до 20.00 год

 

Вартість – 7390 грн/дорослий, 7090 грн/діти до 14 років.

 

В вартість входять (все включено!): транспортне та екскурсійне обслуговування, послуги гіда-екскурсовода, всі вхідні квитки, харчування (1 день – обід, 2 день – сніданок, обід), новорічний бенкет, проживання в 2-3 місних номерах «стандарт» (доплата за 1-місне розміщення – 600 грн), страхування.

В вартість не входять: особисті витрати.