ТОП-3. Куди їздять українці відпочивати на вихідні дні? Екскурсії та тури.

Закінчується перший місяць літа, то ж підсумуємо почесне третє місце серед турів вихідного дня  з Дніпра. Як ми і думали, це екскурсія «Колоритна Петриківка та відпочинок на Голубих озерах» .

По нашим спостереженням учасники цього туру діляться на дві категорії. 1) Хочуть познайомитись з петриківським розписом, історією Петриківки (до речі, ще й козацькою), помалювати, а бонусом – пляжний відпочинок. 2) Хочуть на Голубе озеро та пляж, а Петриківка – тягарем.

 

 

Але в підсумку – всі закохуються в Петриківку. Адже етнографічний музей (не плутати з цехом розпису, який вже давно «втомлений») є туристичним магнітом України, а це звання не надають просто так. Сам музей невеличкий, але кімнати наповнені такими цікавими експонатами як картинами та світлинами розпису, так і старовинними предметами вжитку. Більше всього вражає кімната з піччю та лежанкою – розмальована відомою художницею та прикрашена рогачами, глечиками та макітрами, вбрана рушниками та квітами. Так і хочеться сфотографуватись в різних ракурсах, що з задоволенням роблять туристи. А майстер-клас по розпису, де ми всі перетворюємося в художників, вимальовуємо кожну квітку та отримуємо такий собі творчий релакс. Ба, навіть чоловіки!
По завершенню перебування в музеї переконуємось, що в Петриківці живуть не тільки професійні художники, але й пекарі, адже нас пригощають такими смачними пирогами, що, здається в житті таких не їв. І опісля – на Голубе озеро!

 

 

Озеро розташоване в сосновому лісі в селі Єлизаветівка, вода в ньому ніколи не застоюється завдяки підземним джерелам. Воно приваблює відпочивальників чистою та прозорою прісною водою. Цінність озера полягає в тому, що його можна використовувати як резерв питної води, тому що сюди не скидають промислові та каналізаційні стоки. Останні перевірки хімічного складу води показали, що він відповідає нормам.  У блакитного озера є ще одна особливість: воно ніколи не замерзає та не хвилюється. Існує легенда, що озеро сполучається з Чорним морем і зовсім не має дна. Науковці та дайвінгісти стверджують, що дно все ж є, однак досягнути його непідготовленій людині складно. Назва озера говорить сама за себе, тому що колір води в усіх озерах блакитний, іноді з зеленуватим відливом. Якщо бути зовсім точним, це озеро не завжди блакитне. Колір водойми обумовлений заломленням сонячних променів у глибинах. Він залежить від погоди, часу доби, сезону, особливостей зору. У палітрі озера виділяють сотні відтінків, від бірюзового до блакитнувато-палевого. Колір водойми мінливий, незмінна лише чистота водяного дзеркала. Круті піщані схили, величезне звивисте коріння могутніх сосон, оголене вітром, створюють прекрасні пейзажі. Така природна атракція неабияк полюбилася і тим, хто полює на красиві світлини або неймовірні кадри для блогів чи відеокліпів.

Відпочиваємо ми на одному з туристичних комплексів, де окрім чудового пісчаного пляжу є приваблива інфраструктура: альтанки, кафе з відкритою терасою, прокат водних катамаранів, лежаків, тощо. То ж запрошуємо, не пожалкуєте, адже всі наші тури влітку-2022 проводяться неподалік від міста та максимально в безпечних локаціях.

 

І наостанок хочемо написати ще за один вечірній фото-тур «Захід сонця на лавандовому полі». Оскільки важко його занести в ТОПи, тому що лаванда цвіте на так вже й довго і цей тур є нерегулярним, але попит на нього великий. В цьому році проводимо його лише два рази: 15 липня (пт), 16 липня (сб). Оскільки 15 липня – день бухгалтера, то всім бухгалтерам знижка 5% в цей день.

 

Всі тури вихідного дня можна продивитися ТУТ https://school-tur.com/ukraine-tours/

Тур «Колоритна Петриківка та відпочинок на Голубих озерах» ТУТ https://school-tur.com/ukraine-tours/single-day-tours/petrukivka-golybi-osera/

Вечірній фото-тур «Захід сонця на лавандовому полі» ТУТ  https://school-tur.com/ukraine-tours/single-day-tours/ekskursiya-lavandovoe-pole/

 

Команда ДНІПРО ВОЯЖ.