ТОП-1. Куди їздять українці відпочивати під час війни? Популярні напрямки.

Через відсутність іноземних туристів та фінансові проблеми у українців санаторії на Західній Україні майже порожні або зовсім закриті. Про це повідомив директор Центру розвитку туризму Володимир Царук. «Під час війни в країні не до туризму, його діяльність зведена до дуже низьких показників. Наприклад, санаторії в Трускавці чи Східниці на сьогодні або закриті зовсім, або мінімально заповнені, тому що в людей немає коштів, щоб відпочити і підлікуватися. А іноземні туристи сюди не приїдуть, тому що в Україні війна», — зазначив Царук.

Він також додав, що з початком літа українці почали активно виїжджати на вихідні, неподалік від місця проживання. Окрім того, є попит на одноденні екскурсії, і багато гідів пропонують свої послуги. Особливо, за словами експерта, цей вид відпочинку популярний в суботу та неділю. Потихеньку відновлюються тури в Карпати та Закарпаття, особливо з пропозиціями відпочинку в термальних басейнах та в Кам’янець-Подільський і Хотин.

 

       Менеджери туроператора ДНІПРО ВОЯЖ проаналізували ситуацію в туристичному сегменті міста Дніпро.

       Зарубіжний туризм. Ситуація близька до штилю, адже навіть якщо в туриста є кошти і можливість та бажання відпочити за кордоном, то прийдеться 18 годин їхати потягом або автобусом до Львова, а далі в Польщу, щоб вилетіти, або ж знову-таки довго їхати в тур автобусом зі Львова. Ще є варіант вильотів з Кишинева. Туристами можуть бути тільки жінки та діти. То ж, на жаль, агенції, що займаються закордонним туризмом, дуже потерпають.

       Туризм в Україні пожвавішав. Хоча це зовсім не довоєнні показники, але пацієнт (туризм) скоріше живий, чим мертвий. Дійсно, на першому місці одноденні тури та екскурсії вихідного дня. Трохи нижче ми проаналізуємо, куди більше всього полюбляють їхати туристи на дані локації. На другому місці – тури в Карпати, Закарпаття, Кам’янець-Подільський. Часто зі сходом на Говерлу або ж сплавом по гірським річкам чи круїзом по Дністру. Але їдуть на 3-4 дні в основному, рідко вибирають 7-8 денний тур. Продивитись та вибрати тури в Карпати та на західну Україну можна за посиланням https://school-tur.com/ukraine-tours/karpatu/

 

На третьому місці дитячий туризм – путівки в дитячі табори. Звісно, море наразі недосяжне і небезпечне, то ж безпечно тільки в Карпатах та за кордоном. В табори Польші та Хорватії місць вже немає, в Карпати (у нас, наприклад, табір ПЕТРОС в с. Татарів, 12 км від Буковелю) ще на деякі зміни місця є. То ж рекомендуємо батькам поспішити, адже наші співробітники організують трансфер Дніпро-табір-Дніпро. Продивитись та забронювати путівку в табір можна за посиланням https://school-tur.com/lager-dlya-detey/ukraine-camps/lager-karpaty-petros/

 

Ну, і повернемось до турів вихідного дня та екскурсій на вихідні дні з виїздом з Дніпра. ТОП-3 самих популярних в підсумку за червень місяць 2022 року – безпечних та ті, що територіально знаходяться на території дніпропетровської області, недалекі відстані, в дорозі приблизно годину.

       ТОП – 1.  Сиро-винний тур + маленька Софіївка. І не дивно: сучасна екоферма з контактними тваринами навіть цікавіша за харківський екопарк (якого, на жаль, вже немає), в супроводі молодих та харизматичних господарів, цікавою розповіддю про ферму, тварин і сири. Дегустація сирів та ягідних вин незвичайна, сири смачніші, ніж в сироварнях Закарпаття, а вина з порічок, полуниці, малини та горобини взагалі не аналоги знайомих нам виноградних сортів – це варто спробувати. До того ж територія екоферми знаходиться на березі річки, де господарі облаштували пляж, на якому можна купатись, загорати та за додаткову платню навіть плавати на каяках. А хто не любить пляжний відпочинок, то може пройтись по підвісному мостику та екостежками впродовж річки, пообідати та випити каву в кафе або на понтонному майданчику.
Далі їдемо  в маленьку Софіївку, яка хоч і не справжня Софіївка в Умані, але принесе не менше задоволення. Пейзажні локації з виглядом на річку Дніпро, сімейний ярок та погребок, комфортні місця відпочинку біля басейну, в хащах ялин або ж серед екзотичних дерев, спілкування з господаркою парку Світланою Кульбашною подарує маленьке щастя кожному. А на завершення можна купити каву, чай або ж морозиво з натуральних інградієнтів та насолоджуватись і отримувати релакс в тому куточку парку, який вам більше всього до вподоби. Подробиці туру та замовлення за посиланням https://school-tur.com/ukraine-tours/syro_vinnyj_tur/

 

Всі тури вихідного дня ТУТ https://school-tur.com/ukraine-tours/

А ТОП-2 та ТОП-3 турів вихідного дня ми опишемо в наступному блозі.

 

Команда ДНІПРО ВОЯЖ.