Полтавські галушки, бузковий гай в Диканьці та той самий хутір…

 

Тривалість туру – 1 день
Дата початку туру – 28.04

В цьому турі нас очікують:
— екскурсія по колоритній провінційній Полтаві, території музея-садиби Котляревського, Івановій горі та Круглій площі;
— інтерактивний гастрономічний музей, дегустація наливок, майстер-клас по виготовленню галушок та обід по-полтавськи;
— чарівна Диканька з бузковим гаєм, дубовим лісом та 800-літніми дубами, де вже немолодий Іван Мазепа зустрічався з юною Мотрею Кочубей;
— справжній хутір біля Диканьки, де ми зустрінемося з гоголівськими героями та візьмемо участь в диканьських вечорницях.

 

 

ПРОГРАМА:

6.30 – виїзд з Дніпра комфортабельним автобусом від залізничного вокзалу. 9.30 – прибуття в Полтаву. Почнемо мандрівку з відвідування гастрономічного музею, майстер-класу по виготовленню галушок та дегустації наливок. Поки дегустуємо наливки та слухаємо історії про гастрономічні уподобання жителів полтавщини, наші галушки вже варяться. То ж, перед знайомством з Полтавою підобідаємо: галушки, салат, налисники з сиром, узвар.
Далі нас автобус везе на екскурсію по Полтаві: дізнаємось, де під землею тече річка, назву якого носить місто, піднімемось на Іванову гору та сфотографуємось біля пам’ятника галушкам і білої альтанки, прогуляємось садибою знаменитого Котляревського, побачимо Успенський собор, Круглу площу та матимемо вільний час на самостійну прогулянку, щоби прикупити полтавські солодощі та випити філіжанку кави.
Залишаємо Полтаву і рушаємо в Диканьку. Здогадайтесь, чому вона носить таку назву? Підказка: і досі багато жителів селища носять прізвище Дикань… а може тому, що навкруги були дикі ліси?.. Як би там не було, а ми прогуляємось по дубовому лісі до 800-літніх дубів, де зустрічались юна Мотря та немолодий Мазепа і почуємо історію їх дивного кохання, побачимо Миколаївську церкву з захороненням князів Кочубеїв та сфотографуємось біля старого вітряка. А ще для своєї доньки Анни Кочубей висадив величезний бузковий гай, до якого нині з’їжджаються туристи, щоби побачити це квіткове диво…
Далі нас очікує головна родзинка гоголівської полтавщини – хутір поблизу Диканьки. Саме тут, подорожуючи додому до рідної Василівки, що на миргородщині, зупинявся сам Микола Гоголь в заїжджому дворі хутора козака Проня. Саме тут він надихався творчістю до написання славетного збірнику «Вечори на хуторі поблизу Диканьки». Саме тут нас очікують гоголівські герої, щоб у вихрі вечорниць перенести нас до тих старих часів. Театралізоване дійство, прогулянка по колоритному хуторі та пригощання від пані Солохи очікують нас на хуторі поблизу Диканьки.
17.00 – виїзд. Орієнтовне прибуття в м. Дніпро – 21.00 год.

 

Вартість – 1150 грн/дорослий, 950 грн/дитина до 14 років.

 

В вартість входить: транспортне та екскурсійне обслуговування, послуги гіда, страхування.

В вартість не входить: вхідні квитки, харчування, особисті витрати.

Вхідні квитки:
— гастрономічний музей, дегустація наливок, майстер-клас по виготовленню галушок та обід по-полтавськи – 250 грн/ос;
— садиба Котляревського – 50 грн/дор, 40 грн/дит;
— перебування на хуторі біля Диканьки (екскурсія, театралізоване дійство з гоголівськими героями – вечорниці, вечеря: борщ, хліб, картопля з м’ясом по-хуторянськи, чай) – 500 грн/ос.

Харчування: обід (галушки, салат, налисники з сиром, узвар) входить в вартість перебування в музеї гастрономії, вечеря (борщ, хліб, картопля з м’ясом по-хуторянськи, чай) входить в вартість вхідного квитка на перебування на хуторі близ Диканьки (550 грн/ос).

 

Можливо, вас зацікавлять інші тури вихідного дня:

1-но денний тур «Дніпровська Говерла, коні + SPA-ейфорія»
2-денний тур «Паркове ожерелье: Александрийский парк, Софиевский парк, Букский каньон и дворец Лопухиных-Демидовых»
1-но денний фото-тур «Загублені стежки старого озера + глінтвейновий вечір»
1-но денний «Дніпровська Бакота, острів Зміїний та Орлине гніздо»
2-денний тур «Нове! Україна Шевченка: озера, каньони, гори. Моринці-Канів-Черкаси»
2-денний тур «Нове! Українська Арізона: Актовський каньон, Білі скелі, Трикратський ліс. Пляж та рафтинг!»

Тури в Карпати, Закарпаття, Львів, Камянець-Подільський ТУТ